- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Reteta de pui sote o puteti prepara ori de cate ori doriti sa preparati ceva gustos dar nu aveti mult timp la dispozitie. Puiul sote este foarte gustos alaturi de o garnitura piute cum ar fi morcovi sau broccoli.
Ingrediente
- 1 pui
- 2 linguri ulei
- 200 ml vin alb
- 2 linguri faina
- 2 linguri unt
- 1 leg patrunjel verde
- sare
Instructiuni de preparare
- Se desface puiul in bucati, se spala bucatile de carne sub jet de apa rece, se presara cu sare, se dau prin faina si se pun cu 1 lingura de unt si 2 linguri de ulei fierbinte intr-o cratita acoperita cu un capaccare se baga apoi la cuptor sa se rumeneasca. Bucatile de pui se intorc din cand in cand sa se rumeneasca frumos si uniform.
- Cand carnea este rumenita si frageda, se scoate din cratita, se pune pe un platou si se tine la cald.
- In sosul ramas se toarna vinul, se adauga inca o lingura de unt si se lasa sa fiarba pana vinul scade la jumatate.
- Se toarna sosul peste bucatile de carne si se serveste cu garnitura de cartofi prajiti sau piure si presarat cu patrunjel verde tocat marunt.