- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rulada de pui cu fructe de mare este un preparat exotic, aromat si usor de preparat, in acelasi timp.
Ingrediente
- 4 bucati piept de pui
- 8 felii de jambon crud uscat
- 2 cepe mari
- 150 gr unt
- 2 morcovi mari
- 200 gr spanac congelat sau proaspat oparit
- 2 fire de praz
- 1 legatura patrunjel
- 1 sfecla rosie potrivita
- 200 gr cocteil de fructe de mare congelate
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 80 minute
- Cureti pieptul de pui de pielite, il speli si il stergi cu un servet. Tai pieptul in doua, apoi, cu un cutit foarte ascutit, filetezi fiecare bucata. Pui bucatile de piept pe o folie de plastic si le asezi astfel incat marginile acestora sa se suprapuna. Pui peste ele o alta folie de plastic, apoi bati carnea cu ciocanul de snitele, astfel incat carnea sa se intinda, sa se subtieze, iar marginile bucatilor sa se intrepatrunda, lei folia de plastic de deasupra si presari carnea cu sare si piper, dupa gust.
- Intinzi spanacul, dezghetat si scurs bine de apa, pe toata suprafata carnii, apoi asezi peste acestea feliile de jambon, iar peste jambon presari cocteilul de fructe de mare. Rulezi foaia de carne cu ajutorul foliei de plastic de dedesubt, ungi rulada cu 50 gr unt topit, dupa care o impachetezi in folie de aluminiu. Asezi rulada intr-o tava si o introduci in cuptorul incins, pentru 40 de minute.
- Separat, calesti legumele curatate, spalate si taiate fideluta, in untul ramas, apoi potrivesti gustul de sare si piper.
- Servesti rulada taiata in felii de 1 cm grosime, cu garnitura de legume, presarate cu patrunjel verde tocat marunt.