- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Scrumbiile in plic sunt foarte gustoase si usor de preparat fiin foarte aromate si satioase.
Ingrediente
- 3 scrumbii mari sau 6 scrumbii mijlocii
- 1 lingurita cu sare
- 10-12 tije de patrunjel
- 6-8 catei de usturoi
- 1 ceapa
- 1 lamaie
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 1/4 ora
- Curatati scrumbiile de aripioare, taiati cozile, goliti-le si spalati-le cu multa apa rece sau calduta. Sarati usor si lasati pestele pe un prosop curat sa se scurga cel putin 1/4 ora.
-
Pregatiti plicurile: pe hartie alba sau hartie de calc (folia de aluminiu are dezavantajul de a lasa in mancare mici particule de aluminiu - daunatoare sanatatii), asezati cate 2-3 tije de patrunjel verde, usturoi tocat si ceapa tocata.
- Asezati cate o scrumbie pe fiecare foaie de hartie pregatita, infasurati si strangeti capetele cu agrafe de metal. In felul acesta obtineti plicuri inchise care mentin aroma si grasimea pestelui in timp ce se frige.
- Asezati plicurile la rand intr-o tava fara apa sau grasime, tineti tava in cuptorul cald 1 ora, la foc potrivit.
- Serviti scrumbiile langa cartofi si morcovi fierti peste care turnati sosul din plic. Decorati cu felii de lamaie, si serviti langa peste vin alb.