- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aceste snitele delicioase si aromate pot fi consumate a doua zi.Gustul va fi si mai bun deoarece combinatia de fructe si legume este delicioasa.Si, desi pare complicata reteta este foarte simpla si se prepara in maxim 20 minute.
Ingrediente
- 4 snitele de curcan (a cate 150 gr fiecare)
- 1 cutie de compot de piersici
- 1 ceapa
- 3-4 ciuperci
- 1 morcov
- 50 gr de mazare
- 200 gr de smantana
- 200 gr de orez natur
- 1 lingura de unt
- 1 lingura de curry
- 1 lingurita de praf de chili
- 1 cate de usturoi
- ulei
- sare si piper
Instructiuni de preparare
- Pui o oala cu 3 litri de apa pe foc in care pui orezul si il lasi sa fiarba timp de 20 de minute la foc mediu. Cand cele 20 de minute au trecuti scurgi apa din orezi cu ajutorul unei site.orezul il pui intr-un castron mare peste care adaugi sare si putin unt.
- Toci ceapa si usturoiul marunt, morcovul si ciupercile le tai felii subtiri, iar 6 jumatati de piersici din compot le tai cuburi.
- Carnea o condimentezi cu sare si piper si o prajesti pe ambele parti, dau nu prea mult, o scoti apoi o pastrezi la cald.
- In aceeasi tigaie pui ceapa si usturoiul, le prajesti pana capata un aspect sticlos, apoi adaugi morcovul, ciupercile si mazarea. Dupa ce s-au infierbantat bine adaugi piersicile,presari curry si chilii si torni 125 ml de sirop din compot, apoi smantana. In sosul format, pui snitelele, reduci focul si mai lasi inca 10 minute sa fiarba totul impreuna.
- Servesti snitelele alaturi de o portie de orez.