- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Somonul cu salata de ton este combinatia ideala pentru cei care doresc sa manace satatos.
Ingrediente
- 8 bucati file de somon
- piper
- sare de mare
- 2 lamai
PENTRU SALATA:
- 1 gogosar murat
- 100 gr mazare fiarta
- 2 linguri mustar Dijon
- o conserva de ton
- 2 castraveti murati
- 50 gr porumb dulce
Instructiuni de preparare
- Gogosarul murat si castravetii se taie marunt, apoi se pun intr-o sita sa se scurga.
- Intr-un bol, se rastoarna tonul scurs de zeama, castravetele si gogosarul scurse bine , apoi se adauga mazarea si porumbul, se amesteca cu mustarul, apoi se baga la frigider.
- Bucatile de ton se pun pe tava de copt tapetata cu sare. Se presara piper si se rumenesc uniform.
- Somonul se serveste cu zeama de lamaie, salata de ton si se decoreaza cu frunze de menta proaspata.