- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ardeii umpluti in sos de busuioc trebuie sa ii incercati pentru ca sunt aromati, gustosi si foarte usor de preparat.
Ingrediente
- 8 ardei grasi de culori diferite
- 2 catei de usturoi
- 1 ou
- 800 gr rosii
- 1 legatura busuioc
- 250 ml supa de carne
- 130 gr smantana
- 2 cepe
- 500 gr carne tocata, amestec vita cu oaie
- pesmet
- 1 legatura patrunjel verde
- 4 linguri ulei
- 1/2 lingurita zahar
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Se spala ardeii, se taie capacelele, lasandu-le codita, apoi se scobesc de seminte. Se curata ceapa si usturoiul ,apoi se toaca marunt. Se amesteca carnea cu jumatate din cantitatea de ceapa, cu usturoiul, patrunjelul tocat marunt, oul si putin pesmet. se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, apoi cu amestecul preparat se umple ardeii care se acopera apoi cu capacelele.
- Se decojesc rosiile, se taie in cuburi mici si se calesc in ulei timp de 6 minute,impreuna cu restul de ceapa, apoi se stinge cu supa de carne. Jumatate din frunzele de busuioc se taie in fasii care se pun peste rosii. Se condimenteaza sosul cu sare, piper si zahar si se lasa sa fiarba la foc mic, acoperind cratita cu un capac.
- Se pun ardeii intr-un vas termorezistent si se baga la cuptor, la foc mic pentru 10-15 minute, apoi se toarna peste ei sosul de rosii si se mai lasa la cuptor jumatate de ora.
- Ardeii se servesc calzi, cu smantana amestecata cu restul de busuioc tocat marunt.