Crap sarbesc

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Crapul sarbesc este un preparat foarte gustos si apetisant, pe care il puteti servi atat cald cat si rece.

Ingrediente

    • 1,4 kg crap fara cap
    • 3 kg cartofi
    • 200 gr smantana
    • 200 gr rosii proaspete
    • boia de ardei dulce
    • 2 ardei grasi
    • 100 ml ulei
    • 1 legatura patrunjel verde
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Crapul se curata, se portioneaza, se spala si se sareaza. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala si se taie in cuburi. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie in fasii subtiri. Rosiile se spala, se oparesc, se decojesc si se taie jumatati, iar patrunejlul verde se spaal si se toaca marunt.
  2. Cartofii si ardeii se inabusa in 75 ml de ulei si 75 ml de apa, se adauga smantana, patrunjelul verde, boia si sare.
  3. Compoztia se asaza intr-o tava, iar deasupra se pun bucatile de peste unse cu ulei, cu cate o jumatate de rosie deasupra si se introduce tava in cutpor pentru 15 minute.
  4. Crapul sarbesc se serveste cald cu patrunjel verde deasupra.

Recomandari

Mancaruri