- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Crapul provincial se poate prepara cu pestele bucati sau intreg, in functie de preferinta.
Ingrediente
- 1,4 kg crap fara cap
- 3 cepe
- 150 ml ulei
- 1 kg rosii proaspete
- 50 gr pasta de tomate
- 50 gr faina
- 1 capatana de usturoi
- 100 ml vin alb
- 1 legatura patrunjel verde
- piper boabe
- sare
Instructiuni de preparare
- Crapul se curata, se spala, se portioneaza in 10 bucati. Ceapa si usturoiul se curata, se spala, si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc apoi se taie in cubulete jumatate din ele, iar restul in jumatati. Pasta de tomate se diluaeza cu apa rece, iar patrunjelul verde se spala si se taie marunt.
- Bucatile de peste se sareaza, se asaza intr-o tava cu 50 ml de ulei si se introduce tava la cuptor pentru 10 minute.
- Se inabuse ceapa in 100 ml de ulei si 100 ml de apa, se adauga faina dizolvata in apa, pasta de tomate, usturoiul si 400 ml de apa si se lasa sa fiarba totul 15 minute. Se adauga rosiile cubulete, sare, piper si vinul.
- In sos se introduc bucatile de peste peste care se pun jumatatile de rosii si se mai baga la cuptor pentru 10 minute, apoi se poate servi cu patrunjel verde deasupra.