Crap pe varza

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Crapul pe varza este un preparat foarte gustos si aromat, pe care il puteti servi atat cald cat si rece.

Ingrediente

    • 1,4 kg crap fara cap
    • 3,5 kg varza murata
    • 250 ml ulei
    • 500 gr rosii proaspete
    • 50 gr pasta de tomate
    • 4 cepe
    • 100 ml vin alb
    • 2 foi de dafin
    • cimbru
    • piper boabe
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Crapul se curata, se spala, se portioneaza in 10 bucati si se sareaza. Varza murata se spala, se inlatura frunzele depreciate si se taie in fasii subtiri. Rosiile se spala, se oparesc, se decojesc, apoi se taie in cubulete.
  2. Bucatile de peste se asaza intr-o tava cu 50 ml de ulei si se introduc in cuptor pentru 10 minute, sa se friga.
  3. Ceapa si varza se inabusa in restul de ulei cu 200 ml de apa. Se adauga pasta de tomate diluata in apa, pper, foile de dafin, cimbru si 1 litru de apa fiarta. Cand varza este fiarta se asaza deasupra bucatile de peste, rosii si se adauga vin, se introduce in cuptor, la foc moderat, pentru 15 minute.

Recomandari

Mancaruri