- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Baccala este o mancare itelieneasca, usor de preparat si foarte gustoasa.
Ingrediente
- 600-800 gr file de peste (dupa preferinta)
- 400 g ciuperci proaspete
- 1/2 ardei gras verde
- 1/2 ardei gras rosu
- 300 gr orez sare
- piper
- busuioc
- 600 ml apa plata
- 2-3 fire patrunjel verde
- 50 gr unt
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 10 portii
Timp de preparare 90 minute
- Pui fileul de peste intr-o tigaie cu unt. Tigaia trebuie sa fie mai adanca. Adaugi ciupercile spalate si curatate, intregi, ardeii taiati subtire pe lungime si apa cat sa acopere toate ingredientele.
- Lasi pe foc pana scade sosul din tigaie, iar pestele si legumele sunt facute, apoi condimentezi cu sare, piper si busuioc.
- Prepari orezul prin fierbere in aproximativ 900 ml apa, sarata dupa gust. Poti adauga si 2-3 ciuperci din conserva. Servesti garnitura alaturi de peste si legume decorate cu verdeata tocata marunt.