- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cartofii noi la tava se pot servi atat ca fel principal cat si ca garnitura, atat calzi cat si reci, ei putand fi aromatizati si cu rozmarin sau usturoi.
Ingrediente
- 1 kg cartofi noi
- 2 linguri cu unt
- 1 ceapa
- 4 oua
- 500 g crema de branza
- frunze de busuioc proaspat
- 100 g cascaval
- ulei
- sare
Instructiuni de preparare
- Curata cartofii si pune-i la fiert in apa cu sare. Dup? 15 minute, scurge-i si lasa-i sa se racoreasca (se taie mai usor, fara sa se sfarame). Taie ceapa in felii si caleste-o in putin ulei pana capata culoare, fara s-o arzi.
- Cand cartofii s-au racit, taie-i in felii. Unge o tava de copt cu unt, pune ceapa calita, un strat de cartofi, toarna crema de branza cat mai uniform, iar la urma, inca un strat de cartofi.
- Bate ouale, adauga cascavalul ras si toarns amestecul peste cartofi. Da la cuptor pentru 15-20 de minute, apoi serveste cu frunze proaspete de busuioc.