- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Mancarea de cartofi cu mazare este reteta unui fel principal de mancare,aromat, delicios si destul de usor de preparat.
Ingrediente
- 1 kg pulpa de porc
- 300 gr mazare
- 2 kg cartofi
- marar verde
- 1 ceapa
- ulei
- sare
Instructiuni de preparare
- Curata ceapa, tai-o in cubulete si caleste-o putin, pune mazarea, lasa un pic pe foc si adauga o cana cu apa si sare. Lasa sa fiarba pana se inmoaie mazarea. Intre timp, curata cartofii, taie-i in cubulete si prajeste-i in ulei incins. Carnea tai-o tot ii cubulete, cam cat cartofii.
- Scoate cartofii cand s-au rumenit si pune carnea in tigaie. Las-o sa se rumeneasca, amestecand din cand in cand, si scoate-o intr-un castron. Intr-un vas de copt, pune mazarea, cartofii, carnea, amesteca si toarna deasupra zeama in care a fiert mazarea. Da totul la cuptor pentru 15 minute. Serveste mancarea calda, cu marar proaspat tocat.