- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Vita cu arpagic este un preparat rapid, usor, pe care il puteti prepara ori de cate ori aveti invitati la masa pe acre doriti sa ii impresionati.
Ingrediente
- 1 kg pulpa de vita
- 200 ml vin alb
- 300 gr arpagic
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- 4 rosii
- 1 telina
- piper macinat
- 1 legatura de patrunjel verde
- sare
Instructiuni de preparare
- Spala bine carnea, tai-o in cuburi si pune-o la fiert in apa cu sare. Strange spuma de cateva ori, pune morcovul si telina intregi. Fierbe pana ce legumele se inmoaie si scoate-le. In timp ce fierbe carnea, curata arpagicul si pune-l peste ea. Fierbe pana scade bine zeama si carnea e aproape fiarta.
- Taie rosiile, ardeiul si paseaza-le cu blenderul. Toarna acest sos peste carne, adauga vinul, sareaza, pipereaza. Acopera vasul cu un capac as da la cuptor 30 de minute. Serveste mancarea calda, cu patrunjel proaspat tocat.