Carne de miel cu ciuperci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Carnea de miel cu ciuperci este o mancare foarte aromata si gustoasa, pe care trebuie sa o incercati.

Ingrediente

    • 1 kg carne de miel
    • 250 gr ciuperci
    • 1 ceapa
    • 1/2 lamaie
    • sare
    • piper
    • 175 ml vin
    • marar tocat
    • 175 gr smantana
    • 150 ml ulei

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Carnea se spala, se taie si se rumeneste in ulei incins. Se scot feliile de carne pe o farfurie, dupa care se toaca ceapa si ciupercile, se pun impreuna in uleiul ramas si strecurat in alta cratita si se calesc cu vasul acoperit.
  2. Cand ciupercile s-au inmuiat, se adauga sare, piper, verdeata tocata si vinul alb. Se pune carnea in cratita peste ciuperci si se acopera cu apa calda. Se lasa la foc mic sa scada, iar cand este aproape gata, se acreste mancarea usor cu zeama de lamaie sau se garniseste cu felii de lamaie.
  3. Se serveste cu smantana turnata deasupra si cu mamaliguta calda, langa vin alb demisec.

Recomandari

Mancaruri