Cartofi cu kaizer si ceapa

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cartofii cu kaizer si ceapa sunt un preparat delicios, aromat, pe care il puteti servi atat cald cat si rece, cand aromele sunt mai intense.

Ingrediente

    • 1 kg cartofi
    • 150 gr kaizer
    • 150 gr telemea
    • 2 linguri parmezan ras
    • piper rosu macinat
    • 3 cepe
    • 2 linguri pesmet
    • 1 ou
    • unt
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Fierbe cartofii pe jumatate ( vreo 10 minute dupa ce incepe apa sa clocoteasca), in apa rece cu sare.Taie kaizerul fasii, iar ceapa julien.
  2. Cand cartofii au fiet, taie-i in rondele mai groase.Unge cu unt o tava termorezistenta inalta si pune un strat de cartofi, unul de ceapa, unul de cartofi si unul de kaizer.
  3. Bate oul cu branza sfaramata si toarna peste straturile de cartofi.Presara pesmet si parmezan ras, apoi piperul rosu macinat.
  4. Baga vasul in cuptorul incins pentru 20-30 de minute, cat sa se aureasca deasupra, apoi serveste cu patrunjel verde deasupra si un pahar de vin alb.

Recomandari

Mancaruri