- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cartofii cu kaizer si ceapa sunt un preparat delicios, aromat, pe care il puteti servi atat cald cat si rece, cand aromele sunt mai intense.
Ingrediente
- 1 kg cartofi
- 150 gr kaizer
- 150 gr telemea
- 2 linguri parmezan ras
- piper rosu macinat
- 3 cepe
- 2 linguri pesmet
- 1 ou
- unt
- sare
Instructiuni de preparare
- Fierbe cartofii pe jumatate ( vreo 10 minute dupa ce incepe apa sa clocoteasca), in apa rece cu sare.Taie kaizerul fasii, iar ceapa julien.
- Cand cartofii au fiet, taie-i in rondele mai groase.Unge cu unt o tava termorezistenta inalta si pune un strat de cartofi, unul de ceapa, unul de cartofi si unul de kaizer.
- Bate oul cu branza sfaramata si toarna peste straturile de cartofi.Presara pesmet si parmezan ras, apoi piperul rosu macinat.
- Baga vasul in cuptorul incins pentru 20-30 de minute, cat sa se aureasca deasupra, apoi serveste cu patrunjel verde deasupra si un pahar de vin alb.