- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sunt multe moduri de a prepara cartofii noi la cuptor.Noi va prezentam un mod de preparare care se mai poare imbunatatii pe parcurs prin adaugarea altor condimente si arome preferate de dvs.
Ingrediente
- 500 gr cartofi noi
- 1 cabanos
- 150 gr bacon
- 3 rosii proaspete
- 3 fire ceapa verde
- 1 fir usturoi verde
- 300 ml suc de rosii
- 2 linguri ulei de masline
- cimbru
- fulgi de chilli
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
- Se curata cartofii se spala si se taie bucati, apoi se pun la fiert in apa cu putina sare. Cartofii trebuiesc fierti numai pe jumatate, dupa care se scurg de apa si se lasa sa se raceasca.
- Se toaca marunt ceapa verde si suturoiul, bacon se taie fasii mici iar cabanosii rondele subtiri.
- Intr-o tigaie se pune ceapa si usturoiul sa se caleasca, apoi se adauga baconul si cabanosii si se lasa sa se caleasca impreuna inca 1-2 minute.
- Se unge o tava cu ulei, se adauga apoi cartofii, rosiile taiate felii, ceapa si baconul, apoi se stropeste totul cu ulei de masline. La final se condimeneaza cu sare, piper si chilli, se adauga 250 ml apa si putin cimbru si se baga tava la cuptor pentru 15 minute.
- Din cand in cand se verifica daca mai este lichid, iar daca mai e nevoie se adauga suc de rosii nu apa si se mai tine tava inca 15 minute la cuptor.
- Cand sunt rumeniti si aurii se scot din cuptor si se servesc alaturi de multa salata de primavara.