- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cotletele cu sos de ciuperci sunt delicioase si foarte gustoase, perfecte pentru masa de pranz.
Ingrediente
- 6 cotlete marinate
- 350 gr ciuperci
- 1 lingura cu unt
- 175 ml vin rosu
- usturoi
- lamaie
- sare
- 150 ml ulei
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 persoane
- Scoti cotlele din solutia pentru marinare si le acoperi cu un pahar de vin rosu. Lasi sa stea o ora, dupa care le ungi cu unt cald si le sarezi, apoi le prajesti in ulei fierbinte. Le scoti cand s-au rumenit, le ungi cu usturoi si le lasi sa stea la cald, pe o farfurie. Pastrezi vinul.
- Ciupercile le speli cu atentie, separi coditele de palarii, pui un praf de sare pe fiecare palarie si
astfel pregatite le pui pe o tabla sa se friga la foc moale. Cand sunt gata, le scoti pe farfuria cu cotlete, le stropesti cu zeama de la 1/2 lamaie si le servesti imediat.
- Coditele tocate le pui in uleiul ramas de la cotlete si le scazi pe foc mic. Cand sunt fara sos, adaugi vinul ramas de la cotlete si putina sare. Servesti alaturi de restul mancarii, inconjurate de ciupercile fripte intregi, cu paine proaspata si vin alb sec.