- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Crap a la matelotte este o reteta minunata, aromata si foarte gustoasa.
Ingrediente
- 1 crap mare (1-1,5 kg)
- 500 ml vin rosu
- 2-3 linguri cu ulei
- sare
- piper boabe
- enibahar
- 1 lingura cu faina
- foi de dafin
- 1 legatura cu patrunjel verde
- coaja rasa de lamaie
- 1 lingura cu zahar
- 300 gr ciuperci mici
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se curata pestele de solzi si aripioare, se goleste, se spala, in mai multe ape si se usuca in prosop curat. Se cresteaza cu un cutit ascutit de-a lungul spatelui, se desface carnea, se taie felii de 3-4 cm care se sareaza si se lasa deoparte.
- Se face un sos de vin din vinul rosu fiert cu 1 lingura cu ulei, piper boabe, enibahar sau 2-3 cuisoare, 2 foi de dafin, sare si patrunjel tocat Se fierbe sosul 10 minute, se pune pestele si se continua fierberea 1/2 ora.
- Pestele se scoate pe un platou, iar din uleiul ramas si faina se face un sos care se subtiaza cu zeama in care a fiert pestele si se condimenteaza cu razatura de lamaie. Sosul se fierbe 1/4 ora si se toarna peste peste.
- Crap a la matelotte se serveste cald, cu garnitura de ciuperci mici, fierte in apa cu sare si zahar 20 min, cu paine proaspata si vin alb sec.