Chiftelute de praz cu smantana

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Chiftelutele de praz cu smantana trebuie sa le incercati pentru ca sunt aromate, gustoase si usor de preparat.

Ingrediente

    • 1 kg praz nu prea gros
    • 150 ml smantana
    • 2 l apa
    • ulei pentru prajit
    • 2 linguri faina
    • 3 oua
    • 2 linguri branza burduf rasa
    • sare
    • 1 lingura unt

Instructiuni de preparare

  1. Se curata prazul, se taie bastonase, apoi se fierbe in apa cu sare cateva clocote. Se scurge bine si se trece prin masina de tocat carne. Se adauga ouale puse pe rand, branza, untul, sarea, faina. Compozitia va fi ca o ciulama groasa. Se incinge ulei intr-o tigaie adanca si se ia cu lingura din compozitie si i se da drumul in baia de ulei.
  2. Se rumenesc chiftelute pe o parte si pe cealalta, apoi se pun intr-un vas termorezistent si se toarna deasupra smantana amestecata cu o lingurita de faina si se presara branza rasa. Se dau jumate de ora la cuptor, apoi se serveste in forma cu smantana deasupra.

Recomandari

Mancaruri