- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cioaca este o mancare considerata delicatesa culinara, foarte aromata si gustoasa.
Ingrediente
- 3 cepe mari
- 3 gogosari copti taiati fideluta
- 125 ml ulei
- sare/delikat
- 3 cartofi
- 1 kg gogonele verzi
- 500 gr rosii
Instructiuni de preparare
- Se taie ceapa marunt sau pestisori, se caleste cu ulei si putina apa , apoi se adauga gogosarii copti taiati fideluta, iar dupa 10 minute se adauga muraturile. Atentie: muraturile se oparesc in apa clocotita cateva minute apoi se cojesc de pielita, se taie cuburi si se adauga in cratita, peste ceapa si gogosari.
- Mai tarziu se pun si cartofii taiati in 4, delikatul si rosiile cojite de pielita taiate in 4 puse deasupra si se lasa la foc moale. Se amesteca din cand in cand cu lingura de lemn, de jos in sus.
- Daca se vrea cu carne atunci se fierbe carnea separat si cu zeama de la carne se face cioaca. Carnea se aseaza in cratita in diferite forme. La sfarsit se adauga marar si patrunjel tocate marunt.