- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Crapul la cuptor cu sos de vin etse o mancare perfecta in zilele cu dezlegare la peste.
Ingrediente
- 1 crap fara cap
- 150 ml ulei
- 200 ml vin alb
- sare
- piper boabe
- lamaie
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se curata pestele, se cresteaza in cateva locuri pe spate, se sareaza si se lasa sa stea 1/2 ora inainte de a-l pune in tava.
- Se prepara un sos din: o ceasca cu apa calda, o lingura cu bulion, usturoi curatat si taiat marunt, vin, sare si piper boabe sau macinat.
- Pestele se asaza intr-o forma de sticla incasabila, se acopera cu sosul pregatit si se introduce in cuptor pentru 1 ora.
- Crapul la cuptor cu sos de vin se serveste cald, stropit cu zeama de lamaie, cu garnitura de cartofi fierti, cu sau fara paine, langa vin alb sec.