- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Crapul la cuptor este un preparat pe care trebuie sa il incercati ori de cate ori aveti ocazia, pentru ca este dietetic si usor de preparat.
Ingrediente
- 1 crap de 1,5 kg
- 1 lingura bulion
- 3 linguri de ulei
- sare
- 175 ml vin alb
- 5 boabe de piper
- 3 cepe
- 2 foi de dafin
- 2 catei de usturoi
Instructiuni de preparare
- Se curata crapul, se sareaza pe afara si pe dinauntru si se lasa sa stea cel putin un sfert de ora,apoi se aseaza intr-o cratita lunga si se pune ceapa taiata felii subtiri, usturoiul, vinul alb, uleiul, foile de dafin, piperul, bulionul de rosii si sarea.
- Se unge bine crapul cu ulei, se da la cuptor si se tine cam o ora si jumatate. Se unge din cand in cand cu sosul din cratita. Daca scade prea mult inainte de a fi pestele gata, se mai pune putina apa. Inainte de a se servi se scoate usturoiul.