- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Orezul cu pui si ciuperci este o mancare satioasa si foarte gustoasa, ideala pentru un pranz sanatos.
Ingrediente
- 1 kg carne de pui - pulpe superioare, sau pulpe inferioare, sau aripi
- 350 gr orez
- 200 gr ciuperci
- 2 linguri cu unt
- 1 ceapa
- 175 ml vin alb
- 2 linguri cu parmezan ras
- sare
- piper boabe
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 1/2 ora
-
Pregatiti carnea: spalati fiecare bucata de carne, puneti sa fiarba intr-o oala smaltuita cu apa cat s-o acopere.Aruncati apa dupa ce clocoteste 2-3 minute, spalati carnea si vasul, puneti 3-4 cani de apa rece si lasati sa fiarba 20 minute.
- Curatati, spalati si tocati ceapa marunt, caliti cu o lingura de unt pana se inmoaie. Scoateti carnea din supa, puneti-o peste ceapa calita, adaugati ciupercile spalate si taiate felii, acoperiti si lasati sa fiarba 10 min, adaugand acum boabele de piper.
- Alegeti orezul, spalati in 2-3 ape, puneti-l peste carne si continuati fierberea. Adaugati cate un polonic de supa, sarati, amestecati cu lingura de lemn, puneti si vinul si lasati sa fiarba 20 minute.
- Stingeti focul, presarati cu parmezan ras, acoperiti vasul pentru 15 minute. Serviti orezul cald langa bucatile de carne, cu sau fara paine, langa salata de sezon si vin alb.