- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Mancarea cu momite de vitel este foarte gustoasa, fiind in acelasi timp o delicatesa culinara.
Ingrediente
- 500 gr momite de vitel
- 2 linguri cu malai cernut
- 1 lamaie
- 2 linguri cu untura proaspata sau unt
- 200 gr smantana
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 45 minute
- Curatati momitele de grasime, lasati-le intr-un castron adanc si opariti-le cu apa clocotinda. Acoperiti vasul pentru 20 minute, treceti momitele in vas cu apa rece, apoi stergeti-le cu servetele de hartie.
- Intindeti pe un fiind de lemn malai proaspat cernut, sarati si piperati momitele, treceti-le prin malai si rumeniti-le in untura proaspata sau unt. Le intoarceti des ca sa se patrunda bine, apoi scoateti-le pe un platou, si acoperiti cu capac.
- In grasimea ramasa puneti o cana cu smantana si zeama de la o lamaie, sarati si piperati,si lasati
sa fiarba incet 15 minute.
- Treceti momitele taiate bucati mici in sosul de smantana si serviti fierbinte, langa paine de casa si vin alb.