- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Papricasul de pui cu smantana este o mancare foarte gustoasa, indragita atat ce copii cat si de adulti pentru gustul aromat.
Ingrediente
- 1 pui mare
- 20 gr untura sau 1 cana cu ulei
- 4 cepe
- 1 lingura cu unt
- 3 linguri cu faina
- 1 lingurita cu boia dulce de ardei
- bulion
- 200 ml smantana
- 1 lingurita cu sare
- piper boabe
- patrunjel verde
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 1/2 ora
- Curatati puiul de fulgi si tuleie, treceti-l prin flacara mare, goliti-l si spalati cu atentie in 2-3 ape. Inlaturati ghearele si capul si impartiti puiul astfel: pulpele se taie in doua, pieptul se despica pe mijloc si se inlatura osul, apoi se feliaza, spatele si aripile se decupeaza. Langa puiul transat se lasa maruntaiele (pipota, ficatul, inima).
- Rumeniti carnea in untura, scoateti pe un platou cand este gata. In grasimea ramasa caliti ceapa curatata si tocata. Adaugati o ceasca mare cu apa cand ceapa s-a inmuiat usor, acoperiti vasul si lasati sa fiarba pana cand scade lichidul.
- Condimentati cu: boia dulce de ardei, piper boabe si sare, apoi puneti in cratita bucatile de carne si maruntaiele si fierbeti 30 min cu vasul acoperit.
- Pregatiti galustele: inmuiati untul intr-o cratita mica, adaugati faina si putina sare, framantati cu mana aluatul. Luati cu lingurita din aluat si fierbeti galustele in apa fierbinte 10-15 minute.
- Treceti galustele fierte in cratita cu carne, turnati smantana, clocotiti 1 minute. Decorati cu verdeata tocata, apoi serviti mancarea calda, cu paine proaspata si vin alb.