Dorada coapta cu smantana

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Dorada coapta cu smantana este o mancare de toamna foarte buna si satioasa, pe placul tuturor.

Ingrediente

    • 6 dorade medii
    • 50 ml otet balsamic
    • 80 gr smantana grasa
    • 1 lingura unt
    • 3 catei de usturoi zdrobiti
    • sare
    • piper macinat
    • ulei de masline

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6 portii

  1. Curatati pestii de solzi si de intestine, spalati-i bine, uscati-i cu servete absorbante de bucatarie, apoi ungeti-i cu ulei de masline.
  2. Pudrati pestii cu sare si piper atat pe exterior cat si inauntru, apoi ungeti cu unt o tava si puneti pestii in ea, fara sa se suprapuna.
  3. Frecati usturoiul cu putina sare, amestecati cu otetul si smantana, apoi turnati amestecul peste pesti in tava.
  4. Coaceti doradele 15 minute, apoi serviti cu cartofi natur sau copti si cu verdeata tocata deasupra.

Recomandari

Mancaruri