- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Dorada coapta cu smantana este o mancare de toamna foarte buna si satioasa, pe placul tuturor.
Ingrediente
- 6 dorade medii
- 50 ml otet balsamic
- 80 gr smantana grasa
- 1 lingura unt
- 3 catei de usturoi zdrobiti
- sare
- piper macinat
- ulei de masline
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 portii
- Curatati pestii de solzi si de intestine, spalati-i bine, uscati-i cu servete absorbante de bucatarie, apoi ungeti-i cu ulei de masline.
- Pudrati pestii cu sare si piper atat pe exterior cat si inauntru, apoi ungeti cu unt o tava si puneti pestii in ea, fara sa se suprapuna.
- Frecati usturoiul cu putina sare, amestecati cu otetul si smantana, apoi turnati amestecul peste pesti in tava.
- Coaceti doradele 15 minute, apoi serviti cu cartofi natur sau copti si cu verdeata tocata deasupra.