- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciupercile a la grecque sunt foarte gustoase, mai ales daca adaugati peste umplutura si putin cascaval ras.
Ingrediente
- 14 ciuperci cu palarie mare
- sare
- piper macinat
- 1 lamaie
- marar si patrunjel tocate impreuna
- 150 ml ulei sau 2 linguri unt
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 40 minute
- Taiati partea care a stat in pamant si desprindeti piciorusele ciupercilor. Spalati cu atentie palariile ciupercilor inlaturand nisipul si frunzele, apoi puneti-le la scurs intr-o sita.
- Piciorusele ciupercilor se toaca marunt, se pun intr-o cratita mica sa se inmoaie putin in ulei sau unt.Dupa 5 minute opriti focul.
- Ungeti cu unt tava mare a aragazului, asezati ciupercile cu palariile in sus, umpleti-le golul cu tocatura de ciupeci calite, pe care ati amestecat-o cu sare, piper macinat si verdeata tocata. Stropiti cu zeama de lamaie umplutura si bagati tava in cuptorul incins, pentru 20-25 de minute.
- Serviti ciupercile calde langa crutoane si vin alb. Legumele crude pot inlocui vinul, care nu e prezent la orice masa.