- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciupercile cu sos de rosii este o mancare foarte gustoasa si satioasa, preferata de multi mai ales in perioada postului.
Ingrediente
- 500 gr ciuperci
- 3 linguri ulei
- 3 catei de usturoi
- marar tocat
- 2 cepe
- 2 rosii
- sare
Instructiuni de preparare
- Taiati partea picioruselor care a stat in pamant, si aruncati, iar ciupercile spalati-le in 2-3 ape, controland lamelele care retin nisip sau urme de pamant.
- rupeti piciorusele, spalati-le si tocati-le marunt, apoi caliti cu o lingura de ulei.
- Palariile ciupercilor, dupa ce le-ati spalat, lasati-le sa se scurga.
- Curatati, tocati, spalati si ceapa si usturoiul, apoi puneti-le intr-o cratita emailata in care ati pus 2 linguri cu ulei. Puneti cratita pe foc acoprtita cu capac si lasati sa se inmoaie, 5-6 minute.
- Tocati palariile ciupercilor in felii mari, puneti-le in cratita cu ceapa impreuna cu piciorusele tocate si lasati sa fiarba impreuna 10 minute.
- Adaugati rosiile decojite taiate cuburi mici, sarati si mai lasati sa fiarba 5 minute.
- Stingeti focul, adaugati mararul tocat si serviti mancarea cu paine sau cu mamaliga proaspata.