Ciuperci cu sos de rosii

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciupercile cu sos de rosii este o mancare foarte gustoasa si satioasa, preferata de multi mai ales in perioada postului.

Ingrediente

    • 500 gr ciuperci
    • 3 linguri ulei
    • 3 catei de usturoi
    • marar tocat
    • 2 cepe
    • 2 rosii
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Taiati partea picioruselor care a stat in pamant, si aruncati, iar ciupercile spalati-le in 2-3 ape, controland lamelele care retin nisip sau urme de pamant.
  2. rupeti piciorusele, spalati-le si tocati-le marunt, apoi caliti cu o lingura de ulei.
  3. Palariile ciupercilor, dupa ce le-ati spalat, lasati-le sa se scurga.
  4. Curatati, tocati, spalati si ceapa si usturoiul, apoi puneti-le intr-o cratita emailata in care ati pus 2 linguri cu ulei. Puneti cratita pe foc acoprtita cu capac si lasati sa se inmoaie, 5-6 minute.
  5. Tocati palariile ciupercilor in felii mari, puneti-le in cratita cu ceapa impreuna cu piciorusele tocate si lasati sa fiarba impreuna 10 minute.
  6. Adaugati rosiile decojite taiate cuburi mici, sarati si mai lasati sa fiarba 5 minute.
  7. Stingeti focul, adaugati mararul tocat  si serviti mancarea cu paine sau cu mamaliga proaspata.

Recomandari

Mancaruri