Legume asortate umplute cu orez

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Legumele asortate umplute cu orez sunt foarte aromate si gustoase, perfecte pentru mesele cu multi invitati.

Ingrediente

    • 4-6 teline mijlocii
    • 8-10 sfecle rosii mijlocii
    • sare
    • piper
    • bulion
    • 4-6 ardei grasi
    • 4-6 cartofi
    • 25-30 frunze de vita de vie
    • 10-12 frunze de varza murata
    • 6-8 gulii
    • 1 kg ciuperci
    • 500 gr orez
    • 2 cepe
    • 150 ml ulei
    • verdeata

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 8-10 persoane

Timp de preparare 2 ore

  1. Curatati legumele de coaja, decupati-le miezul, pastrand un strat subtire de 1 cm, spalati-le pe rand in apa calda si scurgeti in sita.
  2. Tocati marunt miezul telinelor, cartofilor si guliilor si strangeti intr-un castron adanc.
  3. Tocati marunt ceapa, curatati ciupercile, spalati in 2-3 ape, tocati felii subtiri palariile si coditele ciupercilor si caliti totul in ulei cald.
  4. Alegeti orezul bob cu bob, spalati in 2-3 ape, caliti 5 minute cu ciupercile. Amestecati orezul, ciupercile si miezul legumelor, condimentati cu sare, piper macinat si bulion desfacut intr-o cana cu apa. Tot acum adaugati patrunjel verde sau uscat tocat fin, framantati amestecul cu mana.
  5. Umpleti legumele cu acest amestec si asezati-le in straturi intr-un vas mare cu pereti inalti. intre straturi puneti crengute de cimbru si de busuioc. Primul strat va fi de sfecle rosii umplute, asezate pe un strat de frunze de varza. Peste sfecle se pun sarmalutele in foi de vita.Se continua cu stratul de ardei umpluti, cu stratul de cartofi si gulii. Se termina cu sarmale in foi de varza.
  6. Umpleti vasul cu apa calda, fierbeti la foc potrivit 1 ora, scadeti la cuptor ca sa rumeniti legumele.
    Serviti calde sau reci, la mesele aglomerate.

Recomandari

Mancaruri