- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sunt multe retete de dovlecei umpluti, cu sau fara carene, cu sau fara pasta de tomate.Noi va oferim una din multitudinea de posibilitati si va garantam ca veti fi placut surprinsi de gustul lor delicios si se aspectul inconfundabil.
Ingrediente
- 4 dovlecei mai grosi, potriviti pentru umplut
- 3 linguri orez cu bobul lung
- 400 gr carne tocata
- 1 lingura marar tocat
- 1 lingura patrunjel verde tocat
- cimbru
- 1 lingura pasta de tomate
- 300 ml suc de rosii
- 150 ml supa de legume
- 2 linguri ulei
- 1 lingura faina
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
- Speli dovleceii si le indepartezi capetele, ii tai in doua sau in trei bucati, in functie de marimea lor, si le scobesti miezul cu ajutorul unei lingurite, lasand doar marginea si fundul, avand grija sa fie intreaga, fara taieturi.
- Separat, amesteci carnea tocata cu orezul spalat si scurs, apoi adaugi mararul, patrunjelul, pasta de tomate, cimbru, sare si piper, dupa gust.
- Umplii dovleceii cu compozitia preparata, apoi ii asezi in pozitie verticala intr-o cratita. Adaugi sucul de rosii amestecat cu 2 linguri de ulei si cu supa de legume. Acoperi cratita cu un capac si-i lasi sa fiarba, la foc mic, circa 35 de minute.
- Adaugi faina frecata cu 3 linguri de apa rece sau cu suc de rosii, apoi bagi cratita la cuptor pentru 10 minute, fara capac. Dovleceii se servesc calzi adaugand peste ei in farfurie smantana sau iaurt natur.