- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Puteti prepara aceasta reteta de drob in foietaj nu numai cu ocazia sarbatorilor de Paste.Este o reteta clasica pentru o masa alaturi de cei dragi.Carnea tocata amestec poate fi inlocuita cu cea de curcan pentru un gust deosebit.
Ingrediente
- 1 chifla veche de o zi
- 2 linguri lapte
- 600 gr carne tocata amestec porc cu vita
- 100 gr frunze de spanac
- 250 gr foietaj
- 4 oua fierte tari
- 1 ou
- sare si piper
Instructiuni de preparare
- Rupi chifla bucati si o pui intr-un caston impreuna cu laptele ca sa se inmoaie. Carnea tocata o pui in alt castron, condimentezi cu sare si piper, adaugi painea inmuiata si amesteci bine pentru a omogeniza compozitia.
- Spanacul il oparesti cateva minute in apa clocotita si il scurgi de apa si il lasi sa se raceasca. Intinzi putin foaia de foietaj, asezi pe centru,pe lungime, jumatate din amestecul de carne, pui spanacul si ouale fierte tari si curatate de coaja, si acopri totul cu restul de carne.
- Tai marginile de foietaj 2,5 cm grosime. Acoperi cu benzi amestecul de carne asezandu-le in cruce. Ungi cu un ou batut si apesi usor. Introduci la cuptor, la foc potrivit pentru o ora.