- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Fasolea cu afumaturi este o mancare foarte buna, aromata si usor de preparat, pe care o puteti servi fara carne in zilele de post.
Ingrediente
- 1 kg fasole alba uscata
- 500 ml ulei
- 500 gr ceapa
- carne afumata
- 2 foi de dafin
- 1 lingurita bulion
- patrunjel verde
Instructiuni de preparare
- Fasolea se lasa de cu seara la imuiat in apa rece. A doua zi se scurge si se pune la fiert intr-o oala cu apa, schimband apa de 3 ori.
- Ceapa se toaca marunt si se adauga dupa ce fasolea este aproape fiarta, dar fara a pune mai mult de un pahar de apa. Se mai lasa circa 15 minute, timp in care se adauga foile de dafin, bulionul si carnea afumata, taiata marunt.
- Cand apa a scazut, se pune uleiul si se pune la cuptor amestecand din cand in cand.Daca nu se foloseste carne afumata, se poate servi cu snitele sau carne prajita, drept garnitura.