- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Fasolea verde gatita cu lapte este o mancare satioasa, aromata si care se prepara foarte usor.
Ingrediente
- 1 kg fasole fara ate
- 2 linguri cu unt
- 1 ceapa
- 175 ml lapte
- 1 lingura cu faina
- sare
- patrunjel tocat
- 2 galbenusuri crude
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Cureti fasolea de varfuri si codite, o speli in apa calduta si o fierbi in apa care clocoteste. Dupa 30 de minute scoti fasolea in strecuratoare si o amesteci cu ceapa tocata care s-a calit in unt.
- Pui amestecul in cratita cu pereti inalti, presari faina pe fasole, adaugi 1 pahar cu lapte dulce si
sare si lasi sa fiarba 15 minute. Tragi cratita de pe foc, lasi cateva minute sa se raceasca, apoi adaugi cele 2 galbenusuri, amesteci repede si servesti mancarea calda, decorata cu patrunjel verde tocat.
- Daca-ti place mai mult lasi patrunjelul in unt odata cu fasolea. Servesti cu paine proaspata si vin alb usor.