- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ficatul cu orez este o mancare plina de vitamine, indicata mai ales celor care au carente de fier.
Ingrediente
- 500 gr ficat de miel
- 150 gr orez
- 150 ml ulei
- sare
- 1/2 lamaie
- 200 gr ciuperci
- ceapa verde
- usturoi
- patrunjel verde tocat
- 1 foaie de dafin
- 1 lingura cu otet
- 150 ml zeama de carne
- faina
- piper
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Ficatul se spala, se curata de pielite, se sterge cu un prosop curat, se taie felii subtiri si se pune in strat subtire intr-o forma unsa cu 2 linguri cu ulei. Peste feliile de ficat se asaza un strat de ceapa, usturoi si patrunjel verde tocate in amestec, peste care se pun ciupercile spalate si taiate felii subtiri. Se incheie operatia cu un strat de felii de ficat, care se acopera cu supa de carne sarata si o foaie de dafin pisata.
- Se introduce cratita in cuptor pentru 45 de minute, dupa care se scot feliile de ficat si se pastreaza sosul in care se adauga o lingura cu otet, putina faina, boabe de piper si felii subtiri de lamaie. Sosul se tine pe foc moale 5 minute, dupa care se toarna peste feliile de ficat asezate in mijlocul unui platou mare si inconjurat cu orez fiert.
- Orezul se caleste in ulei, se acopera cu 4 masuri de apa, se fierbe cu sare si boabe de piper 30 de minute in cuptor sau pe tabla groasa.
- Ficatul cu orez se serveste imediat, cu paine putina, langa vin alb demisec.