Pui cu mazare

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Mancarea de pui cu mazare este delicioasa si satioasa, cu putine calorii. Bogata in proteine, glucide, vitamine si saruri minerale, mai ales substante azotoase, mazarea este o leguma ieftina si usor de gatit.

Ingrediente

    • 1 pui
    • 100 gr slanina
    • 500 gr mazare
    • 30 gr unt
    • 1 ceapa
    • 1 lingura rasa cu faina
    • 100 ml pasta de tomate
    • 1 leg marar verde
    • sare
    • piper

Instructiuni de preparare

  1. Se rumenesc in unt bucatile de pui cu ceapa tocata in unt si cu felii de slanina intr-o cratita, pe foc mic, apoi se pudreaza cu faina, se amesteca putin, se adauga apa calda sau supa de carne, se adauga sare, piper, pasta de tomate si mazarea cruda.
  2. Se lasa sa fiarba acoperind cratita cu un capac si cu focul mic. Daca mazarea este conservata, se adauga cu 10 minute inainte de a opri focul, lasand-o sa fiarba numai 2-3 clocote.
  3. Cand mancarea este gata se adauga marar verde din belsug, se lasa 5-10 minute sa se racoreasca, apoi se poate servi.

Recomandari

Mancaruri