- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Mancarea de pui cu mazare este delicioasa si satioasa, cu putine calorii. Bogata in proteine, glucide, vitamine si saruri minerale, mai ales substante azotoase, mazarea este o leguma ieftina si usor de gatit.
Ingrediente
- 1 pui
- 100 gr slanina
- 500 gr mazare
- 30 gr unt
- 1 ceapa
- 1 lingura rasa cu faina
- 100 ml pasta de tomate
- 1 leg marar verde
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
- Se rumenesc in unt bucatile de pui cu ceapa tocata in unt si cu felii de slanina intr-o cratita, pe foc mic, apoi se pudreaza cu faina, se amesteca putin, se adauga apa calda sau supa de carne, se adauga sare, piper, pasta de tomate si mazarea cruda.
- Se lasa sa fiarba acoperind cratita cu un capac si cu focul mic. Daca mazarea este conservata, se adauga cu 10 minute inainte de a opri focul, lasand-o sa fiarba numai 2-3 clocote.
- Cand mancarea este gata se adauga marar verde din belsug, se lasa 5-10 minute sa se racoreasca, apoi se poate servi.