Pui cu ciuperci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Puiul cu ciuperci este o mancare de vara care se poate consuma si rece, fiind de asemenea un preparat dietetic si gustos.

Ingrediente

    • 1 pui
    • 50 gr unt
    • 200 ml vin alb
    • 2 linguri pasta de tomate
    • 250 gr ciuperci
    • 2 linguri faina
    • 2 linguri ulei
    • 1 ceapa
    • 200 ml apa
    • 1 catel de usturoi
    • crutoane de paine prajita
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se desface puiul in bucati, se spala sub jet de apa rece, se presara cu sare, apoi se dau prin faina si se pun in cratita cu 25 gr de unt si 2 linguri de ulei fierbinte sa se rumeneasca la foc mic, sau in cuptor, impreuna cu ceapa si usturoiul tocate nu foarte marunt.
  2. Cand bucatile de carne de pui s-au rumenit usor se adauga vinul si pasta de tomate si se lasa sa fiarba incet.
  3. Ciupercile se spala bine, daca sunt prea mari se taie felii, se rumenesc in 25  gr de unt si se adauga in sos, adaugand sare dupa gust.
  4. Puiul cu ciuperci se serveste alaturi de crutoane de paine prajita presarand peste ele patrunjel verde tocat fin.

Recomandari

Mancaruri