Gaina cu bame

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Gaina cu bame este un preparat delicios de vara pe care il puteti consuma atat cald cat si rece, fiind ideal pentru persoanele care tin regim.

Ingrediente

    • 500 gr bame
    • 1 ceapa
    • 200 gr pasta de tomate
    • 1 leg patrunjel verde
    • carne de gaina
    • bors sau otet
    • 1 lingura unt
    • 3 linguri vin alb
    • sare
    • 3 linguri ulei

Instructiuni de preparare

  1. Se spala bine bamele, se taie copacelele, apoi se oparesc  cu bors sau apa cu otet si se lasa asa 10-15 minute. Se clatesc apoi bamele cu multa apa rece.
  2. gaina se spala si se taie bucati, ceapa se toaca marunt si se pun impreuna intr-o cratita cu 3 linguri de ulei incalzit. Se acopera cratita cu un capac, sa se inabuse bine carnea cu zeama care si-o lasa, pe foc mic, pana incepe sa se rumeneasca, apoi se toarna apa cat sa acopere carnea si se lasa sa fiarba.
  3. Cand carnea incepe sa se inmoaie, se adauga bamele, patrunjel verde tocat, sare, pasta de tomate, vinul si se fierbe in continuare pana scade apa si carnea este fiarta.

Recomandari

Mancaruri