- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Gaina cu bame este un preparat delicios de vara pe care il puteti consuma atat cald cat si rece, fiind ideal pentru persoanele care tin regim.
Ingrediente
- 500 gr bame
- 1 ceapa
- 200 gr pasta de tomate
- 1 leg patrunjel verde
- carne de gaina
- bors sau otet
- 1 lingura unt
- 3 linguri vin alb
- sare
- 3 linguri ulei
Instructiuni de preparare
- Se spala bine bamele, se taie copacelele, apoi se oparesc cu bors sau apa cu otet si se lasa asa 10-15 minute. Se clatesc apoi bamele cu multa apa rece.
- gaina se spala si se taie bucati, ceapa se toaca marunt si se pun impreuna intr-o cratita cu 3 linguri de ulei incalzit. Se acopera cratita cu un capac, sa se inabuse bine carnea cu zeama care si-o lasa, pe foc mic, pana incepe sa se rumeneasca, apoi se toarna apa cat sa acopere carnea si se lasa sa fiarba.
- Cand carnea incepe sa se inmoaie, se adauga bamele, patrunjel verde tocat, sare, pasta de tomate, vinul si se fierbe in continuare pana scade apa si carnea este fiarta.