Peste la cuptor in sos de vin si smantana

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pestele la cuptor, in sos de vin si smantana este un preparat cu care puteti oricand sa ii surprinzi pe cei dragi.

Ingrediente

    • 1 kg peste la alegere
    • 1 ceapa alba
    • 150 ml smantana
    • 2 linguri ulei de masline
    • 1 lamaie
    • 1 lingura de tarhon verde sau uscat
    • sare
    • piper
    • 175 ml vin alb
    • 50 gr faina
    • 50 gr cascaval, pentru gratinat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 portii

Timp de preparare 75 minute

  1. Cureti pestele de solzi si il speli bine, apoi il dai cu sare si piper. Tavalesti pestele prin faina, incingi uleiul intr-o tigaie si il prajesti rapid, pe ambele parti. Scoti pestii prajiti din tigaie si ii asezi intr-un vas termorezistent.
  2. Intr-o tigaie curata, incingi 2 linguri de ulei de masline si calesti ceapa curatata si tocata fin. Cand ceapa se inmoaie, torni in tigaie vinul, adaugi tarhonul, zeama si coaja rasa de lamaie, sare si piper.
  3. Daca nu agreezi gustul prea acru, poti reduce sau chiar diminua cantitatea de zeama de lamaie. Fierbi sosul timp de 7-8 minute, apoi il pasezi in blender sau il treci prin sita. Adaugi smantana, omogenizezi, potrivesti gustul de sare si piper si torni sosul peste peste, in vasul termorezistent. Optional, poti presara si cascaval ras.
  4. Introduci pestele astfel pregatit in cuptorul deja incins la 180 de grade Celsius, pentru 25-30 de minute, pana se rumeneste frumos. Stropesti pestele de cateva ori cu sosul din tava
  5. Servesti pestele cald, stropit cu sos si decorat cu felii de lamaie.

Recomandari

Mancaruri