- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pestele bun ca la Giurgiu este un preparat foarte gustos pe care trebuie sa il incercati, in zilele cu dezlegare la peste.
Ingrediente
- 1 kg grau sau arpacas
- 2 kg fileuri de peste
- 175 ml vin alb
- sare
- piper
- 500 gr ceapa
- 175 ml ulei
- 1 lingurita praf de cimbru
- 500 gr rosii
- 1 legatura patrunjel
- 1 lingurita boabe de mustar macinate
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 80 minute
- Fierbi graul sau arpacasul pana se inmoaie, cu multa apa si putina sare. Este de preferat sa fierbi graul in ceaun, ca sa nu se prinda.
- Toci ceapa si o calesti in ulei incins. Stingi prajeala cu graul fiert bine, adaugi vinul, boabele de mustar macinate, cimbrul, sare si piper si amesteci bine. Lasi sa fiarba inabusit inca 5 minute.
- Tai rosiile felii si incingi cuptorul. Pestele sarat si piperat il asezi pe patura de grau si il acoperi cu felii de rosii, apoi il dai la cuptor, la foc potrivit, circa o jumatate de ora. Toci patrunjelul si il presari peste peste. Pare o combinatie ciudata, dar este o mancare foarte sanatoasa si gustoasa.