- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Gulasul ardelenesc de gaina este un preparat ideal pentru masa de pranz, fiind in acelasi timp si delicios si satios.
Ingrediente
- carne de gaina
- 1 varf de cutit boia de ardei
- 200 gr pasta de tomate
- sare
- 3 cepe
- 50 gr unt
- 2 linguri vin
PENTRU GALUSTE:
- 2 oua
- 25 gr unt
- faina
- sare
Instructiuni de preparare
- Picioarele si maruntaiele de la pasare se pun intr-o cratita cu 50 gr unt sau untura si cu ceapa taiata solzi foarte subtiri. Se acopera cratita cu un capac si se lasa pe foc foarte mic, sa se inmoaie bine ceapa in unt si in zeama ce o lasa carnea. Se amesteca din cand in cand, ca sa nu se prinda de fund.
- Cand carnea incepe sa se rumeneasca, se toarna apa cat sa o acopere, boiaua de ardei, pasta de tomate si se lasa sa fiarba la foc mic pana cand carnea este fiarta. Se mai adauga apa daca trebuie, iar la urma se adauga vinul.
- pentru prepararea galustelor se freaca ouale cu untul, se adauga faina, sare si putina apa, pana se obtine un aluat moale care se pune cu lingurita in apa clocotita. Se incearca cu furculita daca sunt fierte, apoi se introduc in cratita cu carne.
- Se lasa sa mai dea in 2-3 clocote dupa acre se opreste focul si se poate servi.