- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Iepurele inabusit cu slanina este o mancare vanatoreasca pe care trebuie sa o incercati deoarece este delcioasa.
Ingrediente
- 1/2 iepure marinat (1-2 kg carne)
- zarzavat de supa
- 2 cepe
- foi de dafin
- sare
- piper boabe
- 2 linguri cu faina
- 175 ml vin rosu
- 2 linguri cu otet
- 1 lingura cu zahar
- 250 gr slanina impanata cu carne sau afumata
- unt sau untura
- 2 capatani de usturoi
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Lasi o zi intreaga iepurele la marinat (in solutie de: apa, otet, mult usturoi curatat, sare, piper boabe), il scoti, il transezi, il stergi cu prosop curat si-l pui in tava mare cu 1 lingura de untura, zarzavat tocat marunt, ceapa taiata pestisori si 1 cana cu supa de zarzavat.
- Pui sare, boabe de piper si foi de dafin cand intorci carnea (dupa o ora de frigere). Tot acum pui vinul, otetul si zaharul. Mai lasi 1 ora la foc viu, apoi scoti friptura si o asezi pe platou. Scoti din tava zarzavatul, il treci prin sita, il amesteci cu sosul in care s-a facut, subtiezi cu supa in care ai desfacut faina si pui vasul sa stea pe foc mic 15 minute
- Tai slanina, o prajesti in tigaie fara grasime, o asezi langa carne si servesti portii combinate, cu sos deasupra si cu legume fierte. Cu salata si paine proaspata, langa vin rosu.