Jigou de berbec cu orez

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Jigoul de berbec cu orez este un preparat delicios si foarte gustos, specific sarbatorilor de Paste!

Ingrediente

    • 1,5 kg pulpa de berbec
    • 500 gr ceapa arpagic
    • 200 gr orez
    • 2 linguri cu bulion de rosii
    • 3-4 catei de usturoi
    • 2 linguri cu unt
    • 150 ml ulei
    • 2 linguri cu otet
    • patrunjel verde tocat
    • sare
    • piper

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Se curata carnea de pielite, se spala, se cresteaza oblic si se impaneaza cu usturoi. Se stropeste cu otet si ulei, se asaza in tava de friptura cu ceapa curatata si netaiata. Se adauga o cana cu apa, se pun boabe de piper, iar carnea se presara cu sare. Se frige la foc tare pana cand carnea prinde o crusta aurie, dupa care se face focul mic si se lasa sa fiarba in sosul ei.
  2. Se pregateste orezul: se alege, se spala, se caleste cu 2 linguri cu ulei, se umple cratita cu 3 cani cu apa calda si se pune la cuptor sa fiarba 30 de minute cu sare si piper boabe.
  3. Friptura se taie felii mari, se trece pe farfurii cu arpagic si orez alaturi, se presara cu patrunjel tocat
  4. Se serveste preparatul cald, cu felii subtiri de paine de casa si vin alb.

Recomandari

Mancaruri