Mancare de dovlecei

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Mancarea de dovlecei este un preparat foarte gustos, aromat si plin de vitamine.

Ingrediente

    • 6-8 dovlecei tineri
    • 2 cepe
    • 4-5 linguri cu ulei
    • 2 legaturi cu patrunjel verde
    • 2 linguri cu bulion de rosii
    • 6-8 catei de usturoi
    • sare
    • piper boabe
    • 1 lingurita cu faina

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Se spala dovleceii dupa ce s-au ras de coaja alba, se taie in 4 felii pe lung, se inlatura semintele si se prajesc in ulei.
  2. Se scot dovleceii intr-o cratita mai mare, se presara cu faina.
  3. In uleiul ramas se calesc cepele tocate marunt pana se inmoaie bine. Atunci se sting cu bulion, se adauga usturoiul tocat marunt, se rastoarna sosul peste dovlecei. Se sareaza, se pun boabe de piper in mancare si se adauga 1 cana cu apa calda si verdeata tocata. Se fierbe pe plita sau in cuptor, la foc potrivit, timp de jumatate de ora.
  4. Mancarea  de dovlecei se serveste rece.

Recomandari

Mancaruri