- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Mancarica de praz se poate face si cu carne de pui, curcan sau vita.Este simplu de facut, nu dureaza foarte mult si este gustoasa, cam asta ar fi de spus despre mancarea asta delicioasa de praz.
Ingrediente
- 3 fire de praz
- 2 cepe
- patrunjel verde
- 4 rosii
- 1 capatana de usturoi
- 100 mlm vin
- ulei
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
- Se curata prazul, se spala si se taie felioare, ceapa se taie si ea felioare foarte subtiri si se pun impreuna in cratita cu 3-4 linguri de ulei, la foc mic, sa se inmoaie bine, chiar sa se rumeneasca usor, amestecand mereu.
- Se curata usturoiul, se taie feliute subtiri, se curata rosiile de pielite si de seminte si se taie felioare, se toaca patrunjelul, apoi se amesteca toate cu prazul. Se toarna peste praz putina apa, se adauga sare, piper, vinul si se pune sa fiarba, la cuptor, pana scade apa.
- Cine doreste poate pune o lingurita de zahar ars stins cu 4 linguri de apa. Zaharul ars ii da o culoare frumoasa si un gust delicios.