- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Mancarica de fasole cu carnati afumati este o mancare aromata, gustoasa si usor de preparat.
Ingrediente
- 500 gr fasole alba uscata
- 500 gr rosii decojite din conserva
- 1 ramurica de rozmarin
- 3 catei de usturoi
- sare
- 5 linguri ulei
- piper negru macinat
- 4 fire de salvie uscata
- 1 carnat afumat sau cabanos taiat bucati
Instructiuni de preparare
- Se pune fasolea la inmuiat in apa rece, cu o seara inainte. A doua zi se schimba apa veche si se pune la fiert cu 1 l de apa curata, firul de rozmarin si o jumatate de lingura de sare. Se fierbe o ora si jumatate, la foc mic, apoi se strecoara fasolea.
- Rosiile daca sunt intregi, decojite, taie in functie de marimea lor. Se curata usturoiul si se taie felii. Se incinge uleiul intr-o cratita mare si se caleste usturoiul si frunzele maruntite de salvie . Se adauga rosiile si se calesc scurt, apoi se adauga fasolea boabe scursa, se sareaza, se pipereaza, se amesteca bine cu rosiile.
- Se serveste impreuna cu bucatile de carnat sau de cabanos prajite putin in ulei.