Mancarica de fasole cu carnati afumati

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Mancarica de fasole cu carnati afumati este o mancare aromata, gustoasa si usor de preparat.

Ingrediente

    • 500 gr fasole alba uscata
    • 500 gr rosii decojite din conserva
    • 1 ramurica de rozmarin
    • 3 catei de usturoi
    • sare
    • 5 linguri ulei
    • piper negru macinat
    • 4 fire de salvie uscata
    • 1 carnat afumat sau cabanos taiat bucati

Instructiuni de preparare

  1. Se pune fasolea la inmuiat in apa rece, cu o seara inainte. A doua zi se schimba apa veche si se pune la fiert cu 1 l de apa curata, firul de rozmarin si o jumatate de lingura de sare. Se fierbe o ora si jumatate, la foc mic, apoi se strecoara fasolea.
  2. Rosiile daca sunt intregi, decojite,  taie in functie de marimea lor. Se curata usturoiul si se taie felii. Se incinge uleiul intr-o cratita mare si se caleste usturoiul si frunzele maruntite de salvie . Se adauga rosiile si se calesc scurt, apoi se adauga fasolea boabe scursa, se sareaza, se pipereaza, se amesteca bine cu rosiile.
  3. Se serveste impreuna cu bucatile de carnat sau de cabanos prajite putin  in ulei.

Recomandari

Mancaruri