- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Mazarea cu carne si piure de cartofi este o mancare economica, rapida, usor de preparat, la care daca doriti puteti inlocui cu succes carnea de porc cu cea de pui.
Ingrediente
- 1 kg mazare
- 500 gr pulpa de porc
- 20 ml ulei de floarea-soarelui
- 3 linguri bulion
- 4 morcovi
- 3 cepe
- 6 cartofi
- 150 gr branza ricotta
- 50 gr unt
- piper nagru macinat
- 1 crenguta de rozmarin
- sare
Instructiuni de preparare
- Mazarea se scoate din borcan si se trece printr-un jet de apa calduta, apoi se lasa sa se scurga intr-o sita.
- Intre timp, se curata ceapa, se taie solzisori, apoi se caleste in ulei, pana devine transparenta , moment in care se adauga carnea de porc taiata cubulete. Se rumenesc impreuna, adaugand si morcovii taiati rondele.
- Se adauga apa calduta si mazarea si se lasa sa fiarba toate, la foc mic.
- Cartofii se curata si se spala, apoi se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert , se paseaza, se amesteca bine adaugand pe rand, untul si branza ricotta.
- Dupa ce s-a fiert carnea, se adauga bulionul si se condimenteaza cu sare si piper. Se asaza o cupa d epiure in mijlocul farfuriei si de jur imprejur se pune mancare de mazare, se decoreaza cu crenguta de rozmarin, apoi se poate servi.