Mazare cu carne si piure de cartofi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Mazarea cu carne si piure de cartofi este o mancare economica, rapida, usor de preparat, la care daca doriti puteti inlocui cu succes carnea de porc cu cea de pui.

Ingrediente

    • 1 kg mazare
    • 500 gr pulpa de porc
    • 20 ml ulei de floarea-soarelui
    • 3 linguri bulion
    • 4 morcovi
    • 3 cepe
    • 6 cartofi
    • 150 gr branza ricotta
    • 50 gr unt
    • piper nagru macinat
    • 1 crenguta de rozmarin
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Mazarea se scoate din borcan si se trece printr-un jet de apa calduta, apoi se lasa sa se scurga intr-o sita.
  2. Intre timp, se curata ceapa, se taie solzisori, apoi se caleste in ulei, pana devine transparenta , moment in care se adauga carnea de porc taiata cubulete. Se rumenesc impreuna, adaugand si morcovii taiati rondele.
  3. Se adauga apa calduta si mazarea si se lasa sa fiarba toate, la foc mic.
  4. Cartofii se curata si se spala, apoi se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert , se paseaza, se amesteca bine adaugand pe rand, untul si branza ricotta.
  5. Dupa ce s-a fiert carnea, se adauga bulionul si se condimenteaza cu sare si piper. Se asaza o cupa d epiure in mijlocul farfuriei si de jur imprejur se pune mancare de mazare, se decoreaza cu crenguta de rozmarin, apoi se poate servi.

Recomandari

Mancaruri