- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Mazarea scazuta trebuie sa o incercati pentru ca este o combinatie placuta de gusturi dulci si iuti, numai bune pentru masa de pranz.
Ingrediente
- 1 kg mazare
- 70 ml ulei
- 1 lingurita zahar
- 2 cepe
- 30 gr unt
- boia de ardei iute
- sare
Instructiuni de preparare
- Se curata ceapa, se toaca marunt, se caleste in ulei incins.
- Mazarea se curata si se spala, se adauga in tigaia cu ceapa, impreuna cu un varf de lingurita de zahar, o lingurita de sare si boia, dupa gust. Se toarna o cana de apa calduta si se lasa sa se inabuse, la foc moale.
- Din cand in cand, daca zeama scade prea mult, se completeaza cu cate putina apa calduta. Se amesteca mereu, sa nu se lipeasca.
- Atunci cand mazarea e fiarta, se adauga untul si se lasa, tot la foc mic, pana ce sosul scade aproape complet.