Morun cu ciuperci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Morunul cu ciuperci este un preparat usor de vara, gustos si foarte aromat, pe care trebuie negresit sa il incercati.

Ingrediente

    • 1-2 kg morun
    • 500 gr ciuperci,
    • 3 linguri cu unt
    • 4 linguri cu faina
    • 1 ceapa
    • 3 morcovi
    • 1 telina
    • 2 radacini de patrunjel
    • sare
    • piper boabe
    • 2 foi de dafin
    • 2 cuisoare
    • 175 ml vin alb

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 1/4 ore

  1. Curatati pestele de solzi, taiati-l felii potrivit de groase. Sarati si piperati usor fiecare felie de peste, treceti prin faina si rumeniti-le in unt, apoi scoateti pestele pe un platou.
  2. Pregatiti ciupercile: spalati, curatati de nisip si resturi de frunze fiecare ciuperca, scoateti coditele si spalati din nou. Tocati in sferturi sau felii mari, dati un praf de sare, lasati in castron.
  3. In untul ramas de la peste faceti un sos cu 1 pahar de vin si 1 cana de apa, sare, piper boabe, foi de dafin si cuisoare. Lasati sa clocoteasca si fierbeti in el morcovii taiati rondele, ceapa, telma, patrunjelul - tocate marunt. Dupa 40 min treceti legumele prin sita.
  4. Ca sa scurtati timpul de pregatire a mesei mixati legumele 1 min.
  5. Fierbeti ciupercile 1/4 ora in apa cu sare, amestecati cu sosul de legume. Serviti feliile de peste pe farfurii, asezati langa peste ciupercile cu sos de legume si felii de paine proaspata.

Recomandari

Mancaruri