- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Morunul cu ciuperci este un preparat usor de vara, gustos si foarte aromat, pe care trebuie negresit sa il incercati.
Ingrediente
- 1-2 kg morun
- 500 gr ciuperci,
- 3 linguri cu unt
- 4 linguri cu faina
- 1 ceapa
- 3 morcovi
- 1 telina
- 2 radacini de patrunjel
- sare
- piper boabe
- 2 foi de dafin
- 2 cuisoare
- 175 ml vin alb
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 1/4 ore
- Curatati pestele de solzi, taiati-l felii potrivit de groase. Sarati si piperati usor fiecare felie de peste, treceti prin faina si rumeniti-le in unt, apoi scoateti pestele pe un platou.
- Pregatiti ciupercile: spalati, curatati de nisip si resturi de frunze fiecare ciuperca, scoateti coditele si spalati din nou. Tocati in sferturi sau felii mari, dati un praf de sare, lasati in castron.
- In untul ramas de la peste faceti un sos cu 1 pahar de vin si 1 cana de apa, sare, piper boabe, foi de dafin si cuisoare. Lasati sa clocoteasca si fierbeti in el morcovii taiati rondele, ceapa, telma, patrunjelul - tocate marunt. Dupa 40 min treceti legumele prin sita.
- Ca sa scurtati timpul de pregatire a mesei mixati legumele 1 min.
- Fierbeti ciupercile 1/4 ora in apa cu sare, amestecati cu sosul de legume. Serviti feliile de peste pe farfurii, asezati langa peste ciupercile cu sos de legume si felii de paine proaspata.