- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Papricasul ardelenesc de pui trebuie sa il incercati pentru ca este o mancare gustoasa, satioasa si foarte usor de preparat.
Ingrediente
- un pui
- 1 lingura faina
- 1 legatura patrunjel
- 250 gr smantana
- 1 ceapa
- sare
- boia
- piper macinat
Instructiuni de preparare
- Se pune ceapa la prajit, de preferinta in untura de porc (o lingura) si cand devine albicioasa, se adauga boia si 1/2 legatura din patrunjelul spalat si taiat. Se pune puiul, transat bucati si spalat, se lasa sa se inabuse sub capac aproximativ 20 minute.
- Se toarna apa fierbinte peste carne, cat sa o acopere, se sareaza si pipareaza. Cand e fiarta carnea, se face un sos din faina cu apa, si se toarna peste carne, se dau doua-trei clocote.
- Inainte de a se lua de pe foc, se toarna smantana si restul de patrunjel, amestecand usor.
- Papricasul se serveste cu mamaliguta calda si branza proaspata