- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pastravii fierti in smantana sunt foarte aromati si gustosi indiferent ca sunt serviti calzi sau reci.
Ingrediente
- 4-6 pastravi mijlocii
- 6 linguri cu smantana
- sare
- 1 lingura cu unt
- marar tocat
PENTRU MAMALIGA:
- 300 gr malai
- 1 l apa calda
- 1 lingura cu unt
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 35 minute
- Pastravul este un peste cu carne delicata, fara solzi care sa necesite sa fie curatati. Cand se serveste la masa se inlatura pielea care se desprinde usor.
- Curatati pestii de aripi, faceti o incizie pe burta, goliti cu atentie si sarati pe dinauntru. Lasati sa stea cu sarea pe ei 10 min. Scurgeti si spalati iar cu apa rece. Uscati pestii in prosop de bumbac si puneti-i pe rand in unt cald sa se rumeneasca usor.
- Schimbati pestii in vas mai mare, turnati smantana peste ei si lasati sa fiarba la foc mic 20 min. Sarati si continuati fierberea 2-3 min.
- Stingeti focul, presarati marar tocat peste smantana, lasati sa se raceasca 10 min si serviti cu paine proaspata sau mamaliga.